Μπισκότα σαν κέικ καρότου

Νομίζω πως όποιος πρωτοέφτιαξε κέικ καρότου πρέπει να ήταν πορωμένος με τα καρότα! Το κέικ καρότου είναι σαφώς από τα πιο νόστιμα, υγιεινά και φυσικά, απόλυτα γιορτινό κέικ. Το πιτσιρίκι όμως, ενώ θα το εξαφανίσει σε δευτερόλεπτα, δεν μπορεί να το βάλει στην τσέπη και να το πάρει μαζί του. Η λύση? Μπισκοτάκια ακριβώς όπως το κέικ, με την ίδια γεύση, αλλά σε μπουκίτσες, πιο σκληρό, και το βουτάει και στο γάλα του το πρωί. Βέβαια, αν βαρέθηκες τον κουραμπιέ, φέτος δοκίμασε τα μπισκοτάκια καρότου και όλοι θα χειροκροτήσουν. Θα χρειαστείς:

  • 1 κούπα βούτυρο καλής ποιότητας, αγελαδινό
  • ¾ κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¾ κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • 2 κούπες καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα με το μαχαίρι

Η διαδικασία απλή: Χτυπάς το βούτυρο με τα 2 είδη ζάχαρης να γίνει κρέμα και προσθέτεις τα αυγά 1 κάθε φορά. Ανακατεύεις όλα τα στεγνά υλικά μαζί και τα ρίχνεις στο μίγμα αυγού ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά. Τέλος ρίχνεις το καρότο και το καρύδι και κάνεις ακόμα ένα καλό ανακάτεμα να ενωθούν. Τα αραδιάζεις με ένα κουταλάκι του γλυκού σε ταψάκι με λαδόχαρτο , φροντίζοντας να αφήσεις 2-3 εκατοστά απόσταση και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15-18 λεπτά. Το αποτέλεσμα; Τραγανά εξωτερικά και μαλακά από μέσα! Άφησε τα να κρυώσουν. Ξέρω, σου έχουν σπάσει την μύτη, είναι νόστιμα όταν είναι ζεστά, αλλά άφησε τα να κρυώσουν, μπας και προλάβουν και οι υπόλοιποι.