Κεφτεδάκια κοτόπουλου με #HotHotHot

Το κοτόπουλο είναι ίσως το πιο προσφιλές έδεσμα στο καθημερινό μας τραπέζι.

Όπως και να το φτιάξεις θα το τιμήσουμε δεόντως

Το πρόβλημα είναι πως συνήθως έχουμε συγκεκριμένους τρόπους να το φτιάξουμε και κάποια στιγμή θα το ακούσουμε. Πάλι κοτόπουλο; Ας μεταμορφώσουμε γευστικά και οπτικά το κοτοπουλάκι μας σε πιάτο αξιώσεων. Αν έχεις μηχανή του κιμά είσαι τυχερός-η γιατί θα κόψεις τον κιμά επιτόπου. Αν δεν έχεις, ζήτα από τον κρεοπώλη σου να σου κόψει και, αν δεν μπορεί πιάσε ένα καλό μαχαίρι και ξεκίνα να ψιλοκόβεις το στήθος μέχρι να γίνει χοντροκομμένος κιμάς. Θα χρειαστείς:

  • ½ κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο αυγό
  • Μισή κούπα φρυγανιά
  • Τζίντζερ φρέσκο , περίπου 6 εκατοστά τριμμένο στον τρίφτη
  • ½ κουταλιά γλυκού σάλτσα σόγιας
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Μαύρο φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα, το άσπρο κομμάτι, το πράσινο θα το βάλεις μετά που θα είναι έτοιμο το φαγητό
  • Αλάτι

Και για να γλασάρεις τα κεφτεδάκια σου χρειάζεσαι:

  • 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι από ρύζι
  • ¼ κούπας καστανή ζάχαρη
  • 4-5 κουταλιές σούπας #HotHotHot της juk-black
  • ½ κούπα νερό
  • 2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ

Για να κάνεις λοιπόν τα κεφτεδάκια σου θα πρέπει να ζυμώσεις τα υλικά που αναφέρονται παραπάνω. Πλάσε τα και αράδιασε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάλε τα σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθούν για περίπου 25 λεπτά η μέχρι να ροδίσουν Το γλύτωσες το τηγάνι, τις πιτσιλιές αλλά και αρκετές θερμίδες. Όση ώρα θα ψήνονται τα κεφτεδάκια ετοίμασε και το γλάσο σου: Βάλε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και το κόρν φλάουρ σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ανακάτευε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Ρίξε το κορν φλάουρ με το νερό και ανακάτεψε μέχρι να πάρει μια βράση το μίγμα και να δέσει καλά. Και επειδή μάλλον τα κεφτεδάκια σου είναι έτοιμα, άδειασε τα σε ένα μπολ και ρίξε επάνω τους την σάλτσα σου και ανακάτεψε τα προσεχτικά να τυλιχτούν όλα με το γλάσο. Ψιλόκοψε και λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο και ρίξε το από πάνω, έτσι να δώσει μια χαρούμενη νότα και είναι έτοιμα. Σέρβιρε τα με ρυζάκι, με λαχανικά η με πατατούλες η με ότι άλλο τραβάει η ψυχή σου και δες πόσο γρήγορα θα εξαφανιστούν!