#breakfastinbed cheesecake

Για τους λάτρεις των γλυκών με πορτοκάλι δεν θα μπορούσε να υπάρχει ωραιότερο επιδόρπιο από αυτό

Μια τάρτα τραγανή με γέμιση cheesecake με μαρμελάδα πορτοκάλι που να έχει και λίγα μύρτιλα και να μην πικρίζει, μιας και περιέχει και καρότα που αφαιρούν την πικρή επίγευση του πορτοκαλιού. Και για άλλη μια φορά δε χρειάζεται να φτιάξετε μαρμελάδα πορτοκαλιού, ούτε να τρίβετε καρότα, ούτε να ψάχνετε να βρείτε μύρτιλα, μια και όλα αυτά περιέχονται στο #breakfastinbed της juk-black Μια εύκολη βάση θα χρειαστεί να φτιάξετε και το καλύτερο είναι πως δεν χρειάζεται να τη φτιάξετε την ίδια ημέρα. Μπορεί να φτιαχτεί από την προηγούμενη και να μείνει στο ψυγείο. Η αλήθεια είναι πως θα μπορείτε να την δουλέψετε με μεγαλύτερη ευκολία αν είναι καλά παγωμένη. Για να φτιάξετε τη ζύμη θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 1/2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 μικρό κρόκο αυγού
  • 9 κουταλιές σούπας παγωμένο, ανάλατο βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια

Και για την γέμιση θα χρειαστείτε:

  • 1 μεγάλο πακέτο τυρί κρέμα
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • ¾ βαζάκι #breakfastinbed
  • Και μερικά αμύγδαλα φιλέ για τη διακόσμηση του γλυκού

  Ανακατέψτε το αλεύρι με την ζάχαρη να ενωθούν και προσθέστε τον κρόκο αυγού μαζί με τα κομματάκια βουτύρου, τρίβοντας με τα χέρια για να ενωθούν και να δημιουργήσουν μια τριφτή ζύμη. Ανοίξτε τη σε φύλλο και βάλτε τη στο ψυγείο να παγώσει καλά. Την επόμενη μέρα ντύνετε με την παγωμένη ζύμη ένα ταψάκι διαμέτρου 24- 26 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Αν στην διάρκεια του ψησίματος δούμε την ζύμη να κάνει φουσκάλες, την πιέζουμε με ένα πηρούνι να ξεφουσκώσει. Οι φουσκάλες υποδηλώνουν παρουσία υγρασίας που δημιουργεί ατμό και σηκώνει τη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει εντελώς. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη μισή από τη μαρμελάδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Γεμίζουμε την τάρτα με τη γέμιση και παγώνουμε για 1 ώρα να δέσει καλά το μίγμα. Στρώνουμε μια λεπτή στρώση με την υπόλοιπη μαρμελάδα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρουμε.