#cakeoftheday and bourbon cocktail

To #cakeoftheday είναι μια πολύ ιδιαίτερη και πολύπλοκη μαρμελάδα. Πολύπλοκη τόσο από πλευράς παρασκευής αλλά και γεύσης. Ένας συνδυασμός φρέσκου ανανά, αχλαδιών, καρότων και μπαχαρικών σιγοβράζουν για ώρες, μέχρι να πετύχουμε την σωστή πυκνότητα αλλά και την ιδανική ισορροπία αρωμάτων και γεύσης. Το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που οι γνώμες είναι μοιρασμένες. Κάποιοι λένε πως έχει γεύση και άρωμα Χριστουγέννων, μελομακάρονου, η πιο γενικά μυρωδιά γιορτινής κουζίνας, που μοσχοβολάει μπαχαρικά. Πολύ χειμωνιάτικη περιγραφή ομολογουμένως. Μια διαφορετική χρήση όμως είναι και σε κοκτέιλ. Με τόσα αρώματα και γεύσεις δεν θα μπορούσε παρά να ταιριάζει με ένα ουίσκι. Όχι οποιοδήποτε ουίσκι αλλά με ένα μπέρμπον. Τα αρώματα του #cakeoftheday της juk-black ταιριάζουν υπέροχα με τα αρώματα και τις γεύσεις ενός καλού μπέρμπον, απαλύνοντας το ένα το άλλο. Και με την προσθήκη λίγου σιροπιού σφένδαμου, πραγματικά απογειώνεται. Βάλτε σε ένα σέικερ μια κουταλιά γλυκού #cakeoftheday και στύψτε χυμό από μισό λεμόνι. Προσθέστε μια κουταλιά σιρόπι σφένδαμου καθώς και μια μερίδα ουίσκι μπέρμπον. Ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά. Βάλτε σε ένα ψηλό ποτήρι παγάκια και ρίξτε το μίγμα με το ουίσκι. Συμπληρώστε το ποτήρι με αφρώδες κρασί. Γαρνίρετε με ένα ξυλαράκι κανέλας η με μερικά φύλλα λεβάντας.  

Φτιάξτε το και καθίστε αναπαυτικά για να το απολαύσετε